A leleményes szibériaiak nem rettennek meg egy kis fagytól, sőt!

Oroszország mindig is fontos szerepet játszott a tudományban. A Siberian Times összegyűjtött néhány érdekes találmányt, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

A lebegő fűház

Az építmény lényege, hogy relatíve könnyen elmozdítható és szinte bárhol felhúzható. A tető szinte teljes mértékben fűből készült és ez tartja fent egy háromszögalakban magát a házat, amely ezáltal valamivel a föld fölött van. A prototípus már készülőben van, az  ötletet pedig Jakov Migasnak köszönhetjük a Szibériai Egyetem diákjának.

A tobozzal működő autó

Kirill Busenius és Dmitrij Vlaszov olyan autót talált fel, amely benzin helyett olyan dolgokkal megy, mint a toboz, állati ürülék vagy akár néhány régi használt zokni. Egy Moszkvicsot alakítottak át úgy, hogy körülbelül 15 kg fával akár 120 kilométert is meg tudjon tenni 90 km/órás sebességgel.

Mohapelenka

Jakov Csirikov arra jött rá, hogy egyáltalán nem használjuk ki a moha gyógyító és nedvszívó képességét. Úgy döntött, hogy e két tulajdonság talán a kisbabák esetében jön majd a legjobban, így három év után sikerült az első prototípust megalkotnia. Jelenleg még a nedvszívó képességet próbálja fejleszteni, de talán pár év múlva már mohából készült pelenkát adunk a gyerekekre.

A motorautó

Vitalij Gajvoronszkij igazi autó és motor őrült, ezért döntött úgy hogy több motorbiciklit és egy autót felhasználva elkészíti különleges járgányát, amely igazi különlegesség lett az utakon. Azt nem árulta el, hogy pontosan mennyit költött rá, de annyit elmondott, hogy “nem volt túl vészes.” Ahhoz azonban, hogy legálisan használhassa az utakon a találmányát, majdnem egy évet kellett várnia, ugyanis a különleges motorautóhoz különleges forgalomba helyezési engedélyre is szükség volt.

SMS-re melegítő ételhordó

A Tomszki Műszaki Egyetem diákjai egy olyan ételhordót fejlesztettek ki, amely fel tudja melegíteni a benne tárolt ételt, ami nem nagy kunszt, de ezt akkor teszi, ha SMS-t írunk neki. Így aztán ha éppen órán ülünk, a vége felé megírjuk az SMS-t, majd mire végzünk, már neki is láthatunk a meleg ételnek. A találmány persze nem csak a diákok számára lehet csábító, hanem akár a hadsereg vagy egy idősek otthona is jól tudná hasznosítani.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez