Chris Rock és a rendőrök-egy kis malícia, ha jön a milícia

Amerika egyik legismertebb és legnépszerűbb humoristája és színésze, Chris Rock híres arról, hogy rendszeresen foglalkozik az afro-amerikaiak helyzetével az Egyesült Államokban. Olyannyira, hogy videót is készített arról, hogyan érdemes megúszni feketeként azt, hogy megverjenek a rendőrök.

A kényes témát humorral és erős túlzással mutatta be, de a magánéletében történő, kapcsolódó eseteket is megosztja a nagyközönséggel. Így minden alkalommal, mikor rendőrök állítják meg – ami meglepően sokszor történik vele – azt Twitteren jelzi rajongóinak.

chrisrock4 chrisrock3 chrisrock2 chrisrock1

Az elmúlt néhány hónapban négyszer is ellenőrizték papírjait és autóját az úton. Ebből egy alkalommal nem is ő vezetett, hanem Jerry Seinfeld, Rock mégis így érezte magát: “talán ez a legdurvább az egészben: ha nem lennél itt, komolyan meg lennék ijedve. Bár híres vagyok, fekete is. Ösztönösen elkezdtem én is keresni a jogsimat.”

A Grace Klinika egyik sztárja, Isaiah Washington megosztotta a humoristával, hogy ő hogyan védekezik a megkülönböztető rendőri erővel szemben: “Eladtam a 90 ezer dolláros Mercédeszemet és vettem három Priust, mert elegem lett abból, hogy állandóan megállítanak a rendőrök.”

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez