Százéves úszóbajnok

Egyedülálló rekordot ért el egy százéves hölgy Japánban: rövid medencében leúszta az 1500 méteres távot. Ő az első az emberiség történetében, akinek ez sikerült a 100-104 éves korcsoportban.

A hölgy időeredménye is tiszteletre méltó: 1 óra 15 perc és 54 másodperc. Ráadásul kiderült: Mieko Nagaoka fiatal korában utált sportolni. Csak nyolcvanéves korában kezdett el úszni, mert az orvos azt tanácsolta: jót tesz a fájós térdének. Azóta viszont megállíthatatlanul tör előre, egyre másra dönti meg a korcsoportos rekordokat. Meddig akarja folytatni? 105 éves koromig mindenképp- nyilatkozta mosolyogva az 1500 méteres gyorsúszás újdonsült bajnoknője.

Japán a világ leggyorsabban öregedő országa, ahol több pelenkát adnak el idős embereknek, mint újszülötteknek. Egy japán tartja a legidősebb Mount Everest hegymászó rekordját is, és természetesen japán a 100 méteres síkfutás százéves bajnoka is: 29 másodperc alatt tette meg a távot, a beceneve pedig ez: japán arany Bolt, célozva  a jamaikai csodafutóra.

(Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez