Bevetésre kész a Batman-ruha

A legtöbben álmodoztunk már arról, hogy milyen jó lenne Batman-ruhában szaladgálni és megmenteni Gothamet az elfajzott bűnözőktől, de nagyjából itt meg is állt a gondolatmenet. Jackson Gordon azonban nem adta fel, és arra használta fel az ipari formatervezés szak adta tudását, hogy létrehozza minden geek álmát: egy valódi Batman-ruhát.

Ahogyan a legtöbb fura és/vagy értelmetlen projekt, az alább látható Batman-ruha koncepciója is a Kickstarteren szerzett elég pénzt ahhoz, hogy valami legyen belőle. A nagyjából kétezer dolláros költségvetés körülbelül 90%-a a közösségi finanszírozó oldalnak köszönhetően gyűlt össze.

Bár a ruha nem golyóálló, az ütések, kések és mondjuk egy baseball-ütő erejének ellenáll. Ehhez pedig mindössze 11 kilogrammos súly párosul, ami lehetővé teszi a gyors, fürge mozgást, pont úgy, ahogy Bruce Wayne csinálná.

A 21 éves Gordon már saját céget is alapított, feltehetőleg a hosszú távú tervek között szerepel az Egyesült Államok hadseregével való kapcsolat is: hiszen egy ilyen könnyű és mégis ellenálló ruha komoly érdeklődést válthat ki a katonák felszerelését tervező mérnökökben.

A profi kivitelezés és a formabontó technika már valamivel kevésbé ütközik ki a Gordon által készített videóban, ami talán inkább a geekeknek imponál (ha bárkinek is).

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez