Marihuánát árul a neten Snoop Dogg. 10 milliós hitelt is kapott hozzá

10 millió dolláros tőkeemelést hajtott végre az Eaze nevű start up vállalkozás Kaliforniában, ahol orvosi célra szabad marihuánát termeszteni. A cég összehozza a vevőket és az eladókat, majd pedig mossa kezeit.

Több mint 20 ezer marihuána-szállítmányunk volt már kilenc hónap alatt – dicsekszik a cég egyik vezetője. A legalitás határán mozgó vállalkozás az Uber taxi példáját utánozza, ahol szintén nem volt minden jogilag rendben, de a bankok mégis dollármilliárdokkal támogatták a bátor cégvezetőt.

Szeptemberben az Eaze már szerzett másfél millió dollárt, most pedig tízet. Snoop Dogg az egyik legnagyobb részvényes. Nem is titkolják: Kalifornia csak a kezdet. Jelenleg a San Francisco-öbölben legálisan termesztenek marihuánát. Minthogy vevő bőven akad rá, az Eaze összehozza a keresletet a kínálattal. Zsebre vágja a közvetítői hasznot és mossa kezeit.

Colorado állam már legalizálta a marihuána-kereskedelmet. Az ok? Lyuk tátongott az állam költségvetésében! Az Eaze úgy véli: az USA más államai is követik a példát. Ha ugyanis legalizálják a marihuána-kereskedelmet, akkor megnövekszik az adóbevétel. A befektetők viszont óvatosak, mert félnek a bíróságoktól. Sokan próbálnak a marihuána-kereskedelemből megélni Kaliforniában, de csak az Eaze-nek sikerült erre most 10 millió dollárt legálisan szereznie.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez