Szexrabszolgákat szabadítottak ki a Közép-afrikai Köztársaságban

ENSZ békefenntartók 21 embert, főként nőket és gyerekeket szabadítottak ki egy helyi milícia fogságából, amely rabszolgasorba kényszerített őket. Az ENSZ információi szerint legalább 100 embert tarthatnak még fogva rabszolgaként az etnikai tisztogatáson és polgárháborún átesett országban a fegyveres milíciák.

Az ENSZ menekültügyi szervezete arról számolt be, hogy a MINUSCA békefenntartó misszió hosszas tárgyalások után 13 gyerek, 6 nő és 2 férfi szabadon engedését érte el, akiket korábban rabszolgasorban tartottak. A  fogva tartott nők közül hármat „sokkos állapotban” engedtek szabadon gazdái. Dalia Alachi az UNHCR szóvivője elmondta, hogy a három nőt kórházba kellett szállítani, ahol pszichológusok kezelik őket, olyan súlyos állapotban vannak. A három szerencsétlen áldozatot ugyanis rendszeresen megerőszakolták, megkínozták és megalázták. A többi áldozatot pedig kemény fizikai munkára kényszerítették a milícia harcosai.

A szabadon engedett rabszolgák egytől egyig a nomád életmódot folytató és muszlim vallású fulani népcsoporthoz tartoztak. Körülbelül egy éve raboltak el őket a Közép-afrikai Köztársaságban működő keresztény milicisták, hogy bosszút álljanak a muszlim Seleka Koalíció által végrehajtott keresztényeket érő atrocitások ellen. A szabadon engedett 21 foglyot az ENSZ békefenntartók Yalokéba szállították, ahol az egyik legnagyobb fulani közösség él az országban. Ők jelenleg az ENSZ békefenntartók védelme alatt állnak.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez