A fekete arany feketepiaca Nigériában

Nigéria, Lagosz – Nigériai környezetvédelmi csoportok azt jelentették, hogy szivárog az ENI egyik kőolajvezetéke Nigériában.

 

 Az Environmental Rights Action szervezet tudomása szerint az ENI kőolajvezetéke szeptember 27-én kezdett el szivárogni. A szivárgást a Bayelsa tartományban található Ikeinghenbiri mocsárban észlelték. A szervezet felmérése szerint a szennyezés rendkívül súlyos. A környező mocsarakat teljesen elöntötte a nyersolaj. Pontod adatokat azonban nem közöltek, így nem lehet tudni, hogy mekkora területre terjed ki a szennyeződés. A szivárgás okát sem ismerik. Az ENI nem adott ki tájékoztatást az ügyben és a nigériai kormány is hallgat.

 Az ENI még október elején azt jelentette, hogy a térségben működő lázadó milíciák megrongálták az egyik kőolajvezetéket. Az olasz olajtársaság viszont akkor arról számolt be, hogy szakemberei kijavították a sérült vezetéket. Nigériában gyakoriak a kőolajvezetékek ellen végrehajtott támadások. Ráadásul sok helyi lázadó és csempész csoport megdézsmálja az olajat, ami azután a feketepiacon köt ki.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez