Újra Trockij-gyilkosság – most a filmvásznon

Felmelegítik a Trockij gyilkosságot egy mexikói-spanyol koprodukciós filmben: Antonio Chavarrias spanyol rendező a szovjet forradalmár mexikói életéről és haláláról forgat filmet.

Antonio Chavarrias filmjének forgatását most kezdték meg Mexikóvárosban, ahol Coyoacan városrészben a bolsevik forradalom nagy teoretikusának emlékét múzeumháza őrzi. Az angol nyelvű filmet hét héten keresztül forgatják Mexikóban, majd két héten át Barcelonában – közölte a Mexikói Filmintézet.

A történet középpontjában az a férfi áll, aki meggyilkolta Trockijt egy jégcsákánnyal: Ramon Mercader, a spanyol születésű forradalmár és szovjet ügynök 1940 augusztusában követte el a gyilkosságot. Ugyanakkor nem ez volt az első kísérelt Trockij likvidálására – a múzeumban láthatóak annak a sikertelen támadásnak a lövésnyomai, amelyet egy csoport korábban követett el.
Mercader szerepében Alfonso Herrea mexikói színész látható, Henry Goodman brit színész lesz Trockij megtestesítője, és a film története 1937-ben kezdődik, amikor a szovjet titkosszolgálat beszervezi Mercadert. Hannah Murray brit színésznő lesz  Sylvia Ageloff amerikai trockista nő, aki Mexikóban Trockij titkárnője volt és szerelmi szál fűzte Mercaderhez. Ő volt az, aki a későbbi gyilkost bevezette Trockij belső köreibe.
A rendező szerint a legnagyobb probléma a színészek kiválasztása volt, mivel sokféle nemzetiség szerepel a történetben.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez