Európai sajtóbirodalmat épít a Google

Nyolc nagy európai újsággal együtt digitális alapot hoz létre a Google a minőségi újságírás támogatására. A 150 millió eurós alap célja az, hogy megújítsa az internetes minőségi újságírást Európában.

Angliából a Financial Times és a Guardian vesz részt a kezdeményezésben, Franciaországból a Les Échos. A német sajtót a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Die Zeit képviseli. Spanyolországban az El Pais, Olaszországban a La Stampa az új vállakozás támogatója. Végül Hollandiában az NRC média a nyolcadik, mely részt vesz a Google digitális újságírókat képző kezdeményezésében. Három központ lesz Európában: Londonban, Párizsban és Hamburgban.

Az online sajtó mind nagyobb szerepet játszik Európában is. A Google ebben akar segítséget nyújtani az európai minőségi sajtó elitjének- nem feledkezve meg természetesen a saját érdekeiről sem. A 150 millió euró három évre meg se kottyan a Google-nak, viszont Európa nyolc befolyásos lapja rajta keresztül fejleszti majd internetes kiadását. A fiatal újságíró nemzedék pedig a Google iskolákban tanulja meg a minőségi digitális újságírást Londonban, Párizsban és Hamburgban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez