A rendőrség elvette és összetörte telefonját

Sőt ráadásul még le is tartóztatták Jason Disisto-t, aki egyszerűen fel akarta venni a mellette “intézkedő” rendőrök munkáját a biztonság kedvéért.

Az elmúlt időszakban újra tetőfokára hágott a rendőrség és a civilek közti feszültség Freddie Gray halálának köszönhetően, melyről itt írtunk bővebben.

A szóban forgó esetet – a rendőrök szerencsétlenségére – három szögből is rögzítette kamera, így aztán elég könnyű megvizsgálni az ügy részleteit, a videót itt találja.

Jason Disisto éppen barátaival egy kocsma előtt álldogált és beszélgetett. Egyik barátnője kiment szintén a hely elé és rágyújtott egy cigire. A két rendőr ekkor léptek a képbe és nem egyértelmű, hogy mi történt, de egyikük megfogta a lány karját, majd belenyúlt a pulóverén lévő zsebbe.

Disisto ugyan nem akart balhét, de a biztonság kedvéért elkérte barátja telefonját, hogy felvegye a rendőröket, nehogy később ne legyen felvétel ha valami baj történik.

A két rendőr ekkor nekiesett a férfinak és kicsavarták a kezéből a telefont. Később a jelentésbe azt írták, hogy Disisto nekikesett, ökölbeszorított kézzel, ez – ahogyan az videóban is látszik – nem történt meg. Talán a legfelháborítóbb dolog azután történt, hogy megbilincselték a férfit és berakták a rendőrautóba: mielőtt elindultak, lehúzták az ablakot és egyszerűen kidobták az aszfaltra az elkobzott telefont, ami természetesen összetört.

Az eset ugyan tavaly, de most került nyilvánosságra a felvétel, Disisto ellen persze ejtettek minden vádat, ő pedig beperelte az ellene intézkedő rendőröket.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez