Amikor a kutya sétáltatja kerekesszékes gazdáját- videó a kutyahűségről

A kutya az ember legjobb barátja- mondják. Ez ugyan vaskos közhely, de a legtöbb helyzetben igaz, még akkor is ha sokat hallunk tragikus kutyatámadásokról. Az igazi ember-kutya barátságot akkor ismerjük meg, amikor megosztjuk életünket egy kutyussal, vagy amikor olyan történeteket olvasunk, mint a következő.

Vencsou város, Csöcsiang tartomány. A fogyatékkal élő idős, 86 éves Fu bácsit minden áldott nap hűséges kutyája segíti. Fu-nak nincs lába, így csak kerekesszékkel tud mozogni. A jó öreg ebtársa pedig tolja őt szerte a városban. Mivel a férfinak nincs senkije, az állat  a „gondozója” . Természetesen Fu bácsi is igyekszik kezével hajtani a kereket, de a kutya kitartóan teszi kötelességét, melyet a szeretet erősít. Fu bácsi egyébként a város különböző pontjain koldul.

Ahogy a videó leírásából kiderül, Fu bácsi már több mint 6 éve könyörög segítségért a városban. Talán a kutya is 6 éve vele van. Összeszoktak. Néhány kommentelő azt mondja: a kormánynak tennie kellene valamit a fogyatékkel élő emberekért, hogy Fu bácsinak se kelljen az utcán élni, és koldulni. Egyelőre semmilyen segítő lépés nem történt a youtube-on világszerte ismertté vált  ember és kutyája ügyében.

(Fotó:Youtube)

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez