Testüket árulják a nigériai gazdasági bevándorlók Olaszországban – fotókkal

Az olasz hatóságok adatai szerint jelenleg körülbelül 15-20 ezer nigériai nő dolgozik prostituáltként az országban. Többségük az autópályákon felállított pihenőhelyeken, míg mások az erdős területeket átszelő főútvonalakon űzik az ősi mesterséget.

A nigériaiak a 80-as évek elejétől kezdték elözönleni Olaszországot és Franciaországot. Többségük mezőgazdasági segédmunkásként érkezett az országba, hogy a helyi földeken, főként a nagyobb paradicsomültetvényeken dolgozzon, hogy fenntarthassa önmagát és a családját. Azóta azonban sokat változott a helyzetük. Az ültetvények és farmok döntő többsége megszűnt. Azokon az ültetvényeken, ahol viszont még volt munkalehetőség, inkább a férfiakat részesítették előnyben a kemény fizikai teherbírás miatt. A nigériai nők többségének ezért más munka után kellett néznie.

A munkanélküli nigériai nők döntő többségét behálózta az olasz maffia: prostitúcióra kényszerítette őket, míg mások önként álltak ki az utcára vagy az út szélére, hogy a testüket árulják. Az elmúlt években egyre többen csatlakoztak az illegális szexiparhoz, míg a kiöregedett örömlányok közül sokan toborzómunkába kezdtek. Az Olaszországban élő és dolgozó prostituálták döntő többsége a nigériai Benin Cityből érkezett és érkezik évek óta – ez Nigéria központi régiójában, Edo államba található. Többségük nem beszél nyelveket, nincs szakképesítésük, diplomájuk vagy más papírjuk, ezért nem tudnak normális, tisztességes munkát vállalni. A bevételeik pedig minimálisak. Egy menetért jó esetben 10 eurót kapnak, ami a helyi szexipar szolgáltatási áraival összevetve rendkívül olcsónak számít, ezért bőven van forgalmuk.

Az olaszokat azonban zavarja a nigériai örömlányok jelenléte, mivel az útszéli erdőket gyakorlatilag „szextáborrá” változtatták, mindenhol használt óvszerek, matracok, szemét és egyéb „veszélyes tárgyak” hevernek szanaszét. Sokan ezért a hatóságoktól és a rendőrségtől várnak megoldást. A korrupció és a szervezett bűnözés azonban legyőzhetetlen akadálynak tűnik.

Az Olaszországban dolgozó nigériai örömlányok helyzetéről és körülményeiről nemrég Paolo Patrizi fotográfus készített megdöbbentő fotósorozatot.

oroklanyonig (1) oroklanyonig (2) oroklanyonig (3) oroklanyonig (4) oroklanyonig (5) oroklanyonig (6) oroklanyonig (7) oroklanyonig (8) oroklanyonig (9) oroklanyonig (10) oroklanyonig (11)

(Visited 16 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez