A Big Bang tarol Dél-Koreában

A Big Bang nevű együttes egyértelműen a világ legjobban futó K-pop (koreai pop) csapata. Még a cég másik előadójának, Psy -„Gangnam Style” című dalának világhódító évében is ők hozták a legnagyobb bevételt.

A dél-koreai Big Bang csapatának tagjai az utóbbi időben szólóalbumokat jelentettek meg, közös megmozdulásuk három éve nem volt. Néhány napja tértek vissza együtt, rögtön két dallal a youtube-on. A fogadtatás fergeteges volt, a hazai rajongók szinte vírusszerűen osztották meg a klipeket. A szombaton megjelent „Bae Bae” és a „Loser” című dal a 10 legnagyobb dél-koreai zenei listát vezeti. Rég nem volt példa ilyenre, főleg ilyen gyorsan.

Big-Bang_1430716038_CEIbNSlUMAESD_V

A Loser című dal érdekes, lassú keveréke az R&B-nek és a Hip-Hop-nak, míg a Bae Bae divatos, szellemes szöveggel bír a szerelemről. A rajongók természetesen Dél-Koreán kívül is régóta várták a csapat visszatérését. Ezt az iTunes letöltések is bizonyítják, hiszen 10 országban ezeket a dalokat töltik le a legtöbben, köztük Hongkongban, Indonéziában és Thaiföldön. A srácok egyébként már európai Music Awardokon is bezsebeltek díjakat.

Az Egyesült Államok zeneipara is nagy érdeklődést mutatott az 5 fős csapat új dalai iránt. Az amerikai zenei magazin, a Billboard szintén zseniálisnak tartja a visszatérést. Az új dalokat már több millióan nézték meg, és a számok folyamatosan növekszenek.

loser nézettség

bae bae néettség

A zenekar hivatalos cége, a YG Entertainment bejelentette, hogy tervei szerint az új album dalait minden hónap elején adják ki, egészen augusztusig. Amikor az összes dal kijön, akkor jelenik meg szeptemberben az új album „Made” címmel. Közben a csapat útjára indította koncertturnéját, mindegy 70 koncertet ad majd, 15 országban.

A Big Bang sikerének persze hatásai is vannak. Yang Hyun-suk, a YG Entertainment alapítója és vezetője a leggazdagabb híresség Dél-Koreában. A szórakoztatóipari cégek közül továbbra is szép jövő elé néznek a részvényei – mutatták az adatok a héten. A híressé vált Gangnam Style megjelenésének és sikerének évében a kimutatások szerint a Big Bang jelentősen megelőzte Psy-t, ami a bevételeket illeti, bár mind a két előadó ehhez a céghez tartozik.

Yang részvényeinek értékét egyébként 201,18 milliárd wonra (186.12 millió dollár) becsülték, és 2015 év eleje óta 5,7%-kal nőtt – derül ki a üzleti szektort figyelő Chaebul.com legfrissebb adataiból.

A YG Entertainment a három legnagyobb dél-koreai lemezkiadó egyike, és a 3 legsikeresebb előadó cége: Psy, Big Bang, 2NE1. A zeneipari vállalatok között a YG vezet, és hódít a világon.

(Fotó:GettyImages, YouTube)

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez