Randira várva 20 éve

Egy tajvani férfi egy vasútállomásnál vár kedvesére 20 éve, aki még mindig nem jelent meg.

Ismerjük jól a hűséges Hacsiko nevű kutya történetét, aki japánban minden nap a vasútállomáson várta gazdáját. Amikor a gazdi meghalt és nem jött haza többé, a hűséges eb az állomáson haláláig várta a gazdit. Japánban nemrég új szobrot is emeltek Hachikónak, aki egyébként Sibuja állomáson még ma is várja gazdáját. Hachiko állítólag 10 évet várt.

Mai történetükben a hűséges kutyus egy férfi, aki egy lányra vár közel húsz éve a vasútállomáson. Az eset nem kitaláció, valóban megtörtént, vagyis történik most is. Egy tajvani férfi Tainan vasútállomáson várja kedvesét, aki nem jött el. A találkozó 20 évvel ezelőttre volt megbeszélve, de a férfi még mindig várja.

Az egész akkor kezdődött, amikor Ah Ji egy jól öltözött 27 éves fiatalember volt. Beleszeretett egy lányba, és megvolt a randi időpontja is. Megbeszélték, hogy egy bizonyos időpontban találkoznak Tainan állomáson, de a lány nem jelent meg.

Késik egy kicsit, van ilyen. Persze lehet, hogy így beszélték meg. A lány nem jön, a férfi meg várja. Naná, hát így legalább nem kerülik el egymást, világos! Az persze nem világos, hogy pontosan melyik évre beszélték meg a randit, de mégis úgy tűnik, hogy a lány nem különösebben törte magát eddig. Persze az is előfordulhat, hogy a lány eltévesztette a helyet, és most egy másik állomáson ő vár 20 éve. Aj Ji egyébként azóta sem hallott a lány felől, de kitartóan várja.

Valójában azonban ez egy szomorú történet, hiszen ha egy férfi eddig képes várni egy nőre, akkor valószínűleg a nagy ő-ről lehet szó. A férfi ez esetben a végtelen, kitartó és hűséges szerelem mintaképe. Az összetört szívű férfi hajléktalan lett, sokat éhezik. Időnként munkások, járókelők, és zavarodott családtagok segítik ruhával, vagy élelmiszerrel.

A család egyébként megpróbálta rávenni, hogy menjen haza, de nem akart. Szociális munkások  új helyet is találtak neki, ahol élhet, de a férfi azt mondta: nem akar elmenni, ő kitartóan vár.

Reméljük eljön az a csodálatos nap, amikor a lány végre megérkezik. És talán egyszer Hachikohoz hasonlóan Tajvanon is szobrot emelnek a 20 éve várokozó férfi emlékére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez