Aki ezt a videót megnézi, átértékel mindent, amit a fogyatékos zenészekről gondolt

A Sisters of Invention nevű zenekar első, debütáló albuma most jelent meg Adelaide-ben. Egyik fő céljuk, hogy megmutassák az embereknek, attól még mert valamilyen fogyatékossággal élnek, ugyanúgy képesek bármire.

„Azért vagyunk itt, hogy ezt megmutassuk az embereknek… Megmutassuk a zenénket” – mondta el Aimee Crathern a banda énekese. – „…hogy az egész világ lássa és ne söpörjünk semmit a szőnyeg alá.”

Crathern Williams-szindrómában szenved, amely egy genetikai rendellenesség, többek között olyan tünetek kísérik, mint a túlzóan szociális személyiség, esetenként pedig az erős affinitás a zenéhez. Ez azonban kapóra jön az énekesnek, a zenekar producere, Michael Ross szerint egy igazi jelenség, ötletei és azok kivitelezései pedig igazán kiemelkedőek.

A tagok egy Tutti Arts nevű dél-ausztrál szervezeten keresztül ismerték meg egymást, amely a fogyatékossággal élő művészeket támogatja és toborozza.

A banda legtöbb tagja rendelkezik valamilyen tanulási nehézséggel, így aztán néha előfordul, hogy nehezebben megy egy-egy szám begyakorlása, de a legtöbbször minden klappol és szinte azonnal megvan az összhang. Természetesen minden számukat ők írják és a tagok történetei inspirálták őket. A zenekar egyre nagyobb népszerűségnek örvend, idén a Sydneyben található Luna Parkban fognak majd játszani.

Fotó: Facebook / The Sisters of Invention

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez