Kényszerházasság csecsen módra

17 éves második feleséget szerzett magának egy befolyásos rendőrfőnök, akinek esküvőjén a csecsen vezér, Kadirov is részt vett. Az orosz törvények nem engedélyezik a házasságot 18 év alatt, és nem teszik lehetővé, hogy valakinek egynél több neje legyen.

Az 57 éves rendőrfőnök megfenyegette a lány családját: ha nem adják oda a 17 éves szép menyasszonyt, akkor elrabolja őt. A család engedett a finom rábeszélésnek, így nagy esküvőt csaptak az 57 éves rendőrfőnöknek, és 17 éves arájának. Az esküvőn ott táncolt az egész csecsen elit, élén Kadirovval. Az egykori gerillavezér hűséget esküdött Vlagyimir Putyinnak, és azóta teljhatalommal és vaskézzel irányítja Csecsenföldet, ahol nem szűnt meg az ellenállás Moszkvával szemben.

Kadirov sajnálkozott azon, hogy a moszkvai sajtó felkapta az esküvőt. Szerinte csecsen belső ügyről van szó, és senkinek semmi köze ahhoz, hogy a rendőrfőnöknek hány felesége van. Kadirov a magánélet szentségére hivatkozott. Megkérdezték a gyerekjogok ombudsmanját is Moszkvában: mi a véleménye arról, hogy valakit férjhez adtak 18 éves kora előtt, és ráadásul második feleség lesz a családnál? A Kaukázusban korábban érnek a nők- válaszolta az ombudsman, aki aztán látva a felháborodást, bocsánatot kért.

Változni persze nem változik semmi, hiszen Kadirov Putyin bizalmi embere Csecsenföldön. A rendőrfőnök pedig Kadirov jó embere. Így aztán azt csinál, amit akar, hacsak az ifjú menyasszony korábbi vőlegényének családja nem esküszik vérbosszút, mert akkor a rendőrfőnököt, aki erőszakkal szerzett magának fiatal menyasszonyt, megkurtíthatják egy fejjel.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez