Depardieu: Életemet és véremet Oroszországért!

Sosem érezte magát franciának, új hazájáért halna meg inkább – nyilatkozta a Vanity Fair-nek adott interjúban a két éve orosz állampolgár színész, Gerard Depardieu.

„Kész vagyok Oroszországért meghalni, mert ott erősek az emberek. Nem fogok úgy meghalni, mint egy hülye a mostani Franciaországban” – idézett az amerikai magazin júniusi számában megjelenő Depardieu interjúból a Voici francia hírportál.

Gerard Depardieu azután kapta meg Vlagyimir Putyintól orosz állampolgárságát, hogy problémái adódtak a magas francia vagyonadóval. Azóta igazi hazafiként teljes erővel szolgálja új otthonát. Orosz játékfilmben és szitkomban is vállalt már szerepet, éttermet is nyitott, és bio-vodka készítésbe is bele akart már fogni.

Mielőtt komolyabban foglalkozni kezdett volna a halál gondolatával a 66 éves Depardieu, leghazafiasabb cselekedete egy luxus-karóra üzlethez kapcsolódott. Tavaly limitált szériás karórákat dobott piacra „Proud to be Russian” néven. A megrendelést a svájci Cvstos teljesítette. A vállalat Facebook oldalán megjelenő reklámon a színész kétfejű sassal díszített fekete pulóvert és szintén  orosz birodalmi jelképes karórát visel. A sas tiszta aranyból készült. Három típusból választhatnak vásárlók: kronográf, tourbillon és automata. Az exkluzív óra körülbelül 30.000 dollárba (8.400.000Ft) kerül.

Kép: Europress/AFP

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez