Meghekkelték az USA adóhivatalát

Több mint százezer adófizető adatait töltötték le ismeretlen hekkerek az amerikai adóhivatal (IRS) adatbázisából. A pénzügyi felügyelet szerint az Egyesült Államok pénzügyi rendszerének egyensúlyát igen nagymértékben fenyegetik a hekkertámadások bankok és más pénzintézetek, vagy épp állami intézmények ellen.

Több mint 20 ezer hekkertámadást regisztrált eddig az IRS. Az amerikai adóhivatal szóvivője elmondta, hogy az akciók többsége eredménytelen volt. Az azonban, amely február közepe és március közepe között történt, sikerrel járt: több mint százezer amerikai adózó adataihoz fértek hozzá a hekkerek.

Kik voltak ők, és mihez kezdenek a megszerzett adatokkal? Senki nem tudja, ahogy azt sem, vajon külföldi, vagy belföldi hekkertámadás érte-e a washingtoni adóhivatalt.

A külföldi hekkertámadások különösen nyugtalanítják Washingtont, mert azok nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek. Különösen az orosz és kínai hekkerek akcióitól tartanak az Egyesült Államokban, hiszen a kémelhárítás biztos abban, hogy a kínaiak, vagy az oroszok hekkerakciói mögött ott áll Kína, illetve Oroszország.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez