Itt az interaktív farmernadrág!

Korábban már írtunk róla, hogy a Google négy jövőbe mutató újdonsággal rukkolt elő. Most a legnagyobb dobásnak számító újítást egy kicsit közelebbről is bemutatjuk.

A Google a Levi Strauss céggel együttműködve kifejlesztett egy olyan ruhaanyagot, amely képes az internethez kapcsolódni. Az ing vagy a nadrág egyetlen gombja alkalmas arra, hogy megteremtse az összeköttetést a világhálóval.     Az egész ruha lehet interaktív, de az is előfordulhat, hogy csak egy része az- mondta a Google program vezetője San Franciscóban. Hangsúlyozta, hogy a ruha kívülről pontosan olyan, mint az eddigiek, vagyis semmi sem látszik abból, hogy sok apró szál van benne, mely lehetővé teszi az interaktív kapcsolatot. A nadrág vagy más ruhadarab tökéletesen mosható, és nem igényel semmiféle különleges eljárást.
Egyetlen gomb nagyságú készülék érintésével lehet kapcsolatba lépni az okostelefonnal vagy Ipad-del illetve számítógéppel. Kinek kell majd interaktív farmer nadrág? A Jacquard program, ahogy a nagy francia textil felfedező nyomán elnevezték, arra számít, hogy milliós piac lesz. A Levi Strauss ettől várja, hogy a márka éppoly legendás legyen, mint a hatvanas években, amikor egy egész nemzedék szimbóluma lett. A Google számára ez csak egy program a sok közül, melynek az a célja, hogy a hétköznapokat is teljes mértékben forradalmasítsák: vezető nélküli elektromos autóban száguldozzon a fiatal generáció, melynek a ruhája interaktív. Fotó:AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez