Hozd hozzánk a pénzed, van néhány csábító ajánlatunk!

A karibi térség gyorsan fejlődő és a befektetőknek számos előnyt kínáló sziget-együttese, Antigua és Barbuda az otthoniaknak befektetési jegyet, a külföldieknek – ha invesztálnak- adóelőnyt, állampolgárságot, útlevelet ajánl.

Nemcsak a helyi üzleti élet szereplői voltak a meghívottak azon a rendezvényen – üzleti ebéden -, amelyen Antigua és Barbuda kormányzatának tagjai a befektetési lehetőségekről és az azokat könnyítő szabályozásról adtak tájékoztatást. A kelet-karibi térség beruházási terveit mindenekelőtt a kormányfő, Gaston Browne ismertette. Elhangzott, az ipar fejlődése érdekében befektetési jegyet kínálnak a lakosságnak mintegy 2 milliárd dollár értékben. Az üzleti élet számára fontos ígéreteket is részleteztek, teljes mértékben átalakítják a kikötői létesítményeket, hamarosan megnyitják repülőtéri új termináljukat, továbbá stratégiai terv a megújuló energiaforrások – kiváltképp a napenergia – hasznosítása.

A szabad gazdasági övezeten felül maguknak a befektetőknek is rendhagyó státuszt kínálnak, bizonyos normák teljesülése fejében állampolgárságot is kaphatnak a külföldiek, ha akarnak. A jelentős invesztíciót végrehajtók igényt tarthatnak a kedvezőbb adózásra, illetve olyan útlevélhez is hozzájuthatnak, amellyel vízummentes belépésre szereznek jogosultságot 130 országba. A befektetői fórumon előadó, az idegenforgalomért, a gazdaság-fejlesztésért, az energetikáért felelős miniszter azt fogalmazta m eg, hogy innovatív szemléletet várnak a közvetlen befektetésekben szerepet játszó külföldiektől. Ismertette a 108 négyzetmérföld alapterületű Leeward-szigetek idegenforgalmi fejlesztési lehetőségeit is, megjegyezve, hogy éppen 365 fehér és rózsaszín homokos strandot mondhatnak magukénak: az év minden napján máshol úszhat a vendég.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez