Üzleti érvágás – Visszahívták az üvegszilánkos dél-afrikai borokat

A minőségért világra szóló önvédelmi akciót, termékvisszahívást hajt végre Dél-Afrika, mert Japánban apró üvegtöredéket találtak az ellenőrök a palackokban.

A felnyitás, szűrés és kocsmai kimérés nem megoldás, talán mert folyó borra nincs megfelelő kocsmaszolgálat Dél-Afrikában. Így valóban csak a visszahívás és elpocsékolás marad azt követően, hogy Japánban egy minőségbiztosítási rutinellenőrzés üvegszilánkokat talált a Dél-Afrikából érkezett palackokban. A Distell Group legalább ezer butellát már vissza is rendelt először Nagy-Britanniából, aztán Kenyából, Ghánából, Ugandából és Libériából.

Noha kevés hibás – szilánkokat is tartalmazó – bor akadt fenn azóta, több százezer palacknak az ellenőrzése nem úszható meg. Időközben kiderítették, hol működik az a palackozó gép, amelyik „gondoskodott” az apró üvegtöredékről, illetve a japánoktól megtudták: a 100 százalékos ellenőrzés végül csak kevés üvegről derítette ki a hibát. De a visszahívás mellett annak ellenére is döntöttek a vétkes gépsoron készült italok esetében, hogy tudhatóan nem okoz egészségkárosodást a szokatlan „uszadék”. A dél-afrikaiak egy telefonszámmal is segítik a „nyomozást”, közönségszolgálatuk azonnal lép, ha valahol valaki szilánkokat is talál a palackban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez