Park parfümök a piacon

Adna 7.500 forintot a Margitsziget, vagy a Városliget parfümjéért? Nem tudjuk, a moszkvaiak adnának-e. Mindenesetre a lehetőségük már megvan.

A Gorkij park az orosz főváros egyik legnépszerűbb területe. Az 1928-ban létrehozott 250 hektáros parkot naponta 40.000-en, hétvégenként és ünnepnapokon 250.000-en látogatják. A parkhoz fűződő érzelmek és emlékek most a parfümmestereket ihlették meg.

Furcsaságokkal van tele a Demeter parfümcég több mint háromszáz darabos készlete. Üvegbe zárták már a Föld, a vihar, de még a málnalekvár aromáját is. Újabban a moszkvai Gorkij park hangulatát idézték meg – először a világon.

A „Piknik a füvön”, a „Séta a nem unalmas kertben”, és a „Köd az Andrejevszkij tó fölött” a park sorozat első három megvásárolható parfümje. Mindössze 1.500 rubelt kérnek 30 ml-ért a park üzleteiben és internet-magazinjában.

Hogy mekkora sikere lesz az ötletnek, azt sem a Gorkij park honlapja, sem az ITAR-TASZSZ hírügynökség nem latolgatta. Az viszont tény, hogy hamarosan érkezik a park-parfümök légfrissítő változata.

Kép: Délután a Gorkij parkban (Europress/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez