Megúszták a büntetést a meztelenkedő fiatalok Malajziában

Megsértették a szent hegy szellemét azzal, hogy meztelenül fényképezték egymást a Kinabalu hegyen. Ezért volt a nagy földrengés, mely 18 hegymászó életét követelte a szent hegyen- ez az általános vélekedés Malajzia borneoi területein, ahol négy fiatalt lecsuktak emiatt.

Minthogy a fiatalok bűnösnek vallották magukat, és szánták bánták azt, hogy a világhálóra is kitették a meztelen képeket, a bíróság igen enyhe ítéletet hozott. Három nap börtönre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte őket. Előzetesben letöltötték a három napot. Ezért levették róluk a bilincset, és szabadon távozhattak a bírói ítélet után. Miután ki is utasították őket, ezért hamarosan el is hagyják Malajzia területét.
Korábban a szent hegy körül élő törzs főnöke azt követelte: adjanak a törzsének tíz vadbivalyt vagy töltsenek három hónapot a kevéssé vendégszerető malajziai börtönben! Közbeléptek azonban a fiatalokat képviselő brit, kanadai illetve holland követségek, és ennek lett az eredménye az enyhe ítélet. A diplomáciai képviseletek vállalták, hogy felhívják a Malajziába érkező turisták figyelmét: a szent helyeken meztelenkedni nemcsak illetlenség, de bűncselekmény is különösen akkor, ha a fotók kikerülnek a világhálóra is.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez