Soha nem késő házasodni – 103 éves a vőlegény

103 évesen házasodott egy brit férfi. 91 éves arájával már 27 éve együtt élnek. Ők lettek a világ legidősebben házasodó párja: együtt 194 évesek.

A 103 éves vőlegény, George Kirby és 91 éves menyasszonya, Doreen Lucky a dél-angliai Eastbourne egyik szállodájában lépett frigyre szombaton – olvashatjuk a világszám.hu és középsuli.hu oldalán.

A menyasszony kék virágmintás fehér ruhában, a vőlegény – egy volt ökölvívó – sötét öltönyben és a 2012-es londoni paralimpiai játékok színeit viselő kerekesszékben mondta ki a boldogító igent barátok és családtagok, köztük 7 gyermekük, 15 unokájuk és 7 dédunokájuk körében.

Az esküvő nem okozott meglepetést, mert a pár már huszonhét éve együtt élt, csak eddig valamiért nem tartották fontosnak a kapcsolat hivatalossá tételét. Az újdonsült férj azt mondta, nem bánta meg, hogy nem kérte meg korábban partnere kezét, de nem árulta el, hogy miért döntöttek végül mégis a házasság mellett.

Az esküvő révén ők lettek a világ együtt legidősebb korban egybekelő házastársai “hivatalosan is”, a Guinness Világrekordok szerint.

Két idős francia rekordját döntötték meg, Francois Fernandezét és Madeleine Francineau-ét, akik 2002-ben, nagyjából mindketten 96 évesen, a Guinness nyilvántartása szerint együtt 191 évesen járultak az oltár elé.

Fotó: North Foto

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez