Még nem kalózkirály, de már a mangák királya

Guinness Rekordot döntött a nálunk is nagyon népszerű manga (képregény) és anime (rajzfilmsorozat), a One Piece.

A One Piece egy 1997 óta futó, nemzetközileg sikeres mangasorozat Oda Eiichiro-tól, a televízió és mozi számára anime feldolgozásban is fut. 2013-ban több mint 345 millió példányban kelt el, és ezzel a One Piece lett minden idők legnagyobb példányszámban eladott mangája. Ezzel messze megelőzte fő riválisát, a Dragon Ball-t, amelyből 152 millió példányt adtak el. A sorozat kezdetétől a Shōnen Jump magazinban már 780 fejezet jelent meg. A történet egy fiatal kalózbandáról szól, egy kitalált világban a legendás kincset, a „One Piece”-t keresik. A főszereplő Monkey D. Luffy, akinek álma, hogy kalózkirály lehessen – olvasható a Wikipédián.

Bár a sorozat még nem jár a végén, tehát a főszereplő Luffy még nem kalózkirály, de mondhatjuk, hogy már a mangák királya lett, legalábbis ami az eladásokat tekinti. A 2013-as sikerek után most a Guinness rekordbizottsága hivatalosan is elismerte a teljesítményt, így a One Piece-é lett a „képregénysorozat egyetlen szerzőtől, amit a legtöbb legtöbb példányban adtak el a világon” cím. 2014-ben 320 millió példány kelt el belőle.

ffhxlgjixt7tckss6d3l

A Shōnen Jump magazin tokiói ünnepségén Josihisza Heisi, a magazin főszerkesztője megkapta a Guinness bizottság hivatalos igazolását.

Boldog vagyok, hogy a One Piece ilyen híres lett világszerte”- mondta Heisi.

Hozzátette: reméli, hogy a siker töretlen marad. A One Piece nemcsak a legnépszerűbb sorozat Japánban, de a legtöbb bevételt hozó alkotás is a képregény-piacon.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez