Új helyen a jacaranda

A Malawi HTCC partnere a Jacaranda Iskola az Árvákért a napokban adta át az új kétszintes épületét. Az ünnepségen a HTCC is jelen volt, többek között Blantyre város polgármesterével, több helyi tradicionális vezetővel (chief) és más díszvendégekkel

A beruházás 140,000 USD költségvetésének felét malawi vállalkozások adták össze, míg 70,000 dollárt pedig a Jacaranda testvériskolája, a Shanghaji Amerikai Iskola gyűjtötte össze 1 év alatt. 30 diák, több tanár és szülő is elutazott Kínából az ünnepségre. Az alsó szint teljes egészében egy nagy többfunkciós terem, ahol kulturális, sport és egyéb foglalkozásokat is lehet tartani. Van színpada is. A felső szinten pedig két tanterem és két iroda készült el.
Az iskola alapítója, Marie Da Silva beszédében elmondta, hogy a termet nem csak az iskola fogja használni, hanem délutánonként, hétvégénként nyitva lesz a helyi közösség számára is. Kiállításokat, esküvőket is lehet majd benne rendezni. Az ünnepélyes megnyitón a nemrég hazánkban járt Agorosso is előadott 4 dalt.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez