Ősi sárkánykard lapult a konyhaszekrényben

Az egész olyan, mintha a Kungfu Panda egyik epizódjából vették volna – pedig igaz. Egy férfi Kínában ártatlanul vagdosott zöldséget. Később kiderült, hogy a kés, amit használt egy nagyon értékes kard.

Yi Shouxiang azt mondta: 5 évvel ezelőtt talált egy rozsdás kést, amikor a földeken dolgozott, és úgy döntött, hogy megélesíti magának. Hamar észrevette a kínai tradicionális írásjegyeket a kardon: „Sárkány” és „kard”. A különleges véset ellenére a férfi megélezte a kést, és úgy kezdte használni, mint egy hétköznapi konyhakést- számolt be a China Morning Post. A penge nem pontosan úgy nézett ki, mint egy átlagos kard, hiszen hiányzott a hegye és a nyele. Amikor a helyi Kulturális Örökség Központ képviselői antik mezőgazdasági berendezéseket kerestek nála, rájöttek, hogy a 60 éves férfi kezében valami különlegesség lapul.

Amikor közelebbről is megnézték a pengét, egy harmadik írásjelet is megláttak, aminek „zöld” vagy „fekete” is lehet a jelentése. Szakértől szerint az úgynevezett Sárkánykard öntött vörösrézből készült, és a Csing-dinasztia idejére nyúlik vissza (1644-1912). A szakértők úgy vélik, hogy a kard több mint 160 ezer dollárt ér, de a értékét és korát nehéz pontosan meghatározni, mert az élezés, és a hétköznapi használta nehezíti a kormeghatározást. Jelenleg is ezen dolgoznak.

Bármennyire is ősi kardról van szó, az biztos, hogy a 60 éves bácsi nagyon értékes késsel vágott magának a zöldséget nap mint nap. Néha bizony az igazán értékes dolgokat akkor sem vesszük észre, ha ott vannak az orrunk előtt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez