Aknamezőn landoltak a katonák

Négy kolumbiai katona vesztette életét, miután a Black Hawk típusú helikopterük egy aknamezőre szállt le. Hat másik katona megsérült.

Az egyenruhások olyan olaj- és vízvezetékek javításánál segédkeztek, amelyeket múlt héten a FARC lázadói robbantottak fel.

A sérült vezetékek következményeképpen mintegy 25.000 kolumbiai polgár víz nélkül maradt. A hadsereg az incidenst „leszámolásnak” tekinti és meggyőződésük szerint az aknákat a FARC helyezte el. További információkat nem közölt a hadsereg.

Kubában 2012 óta tartanak a béketárgyalások a hadsereg és a FARC között, ennek ellenére újra és újra kiújulnak a harcok.

A FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia, Kolumbia Forradalmi Fegyveres Erői) Kolumbia legrégebbi, legnagyobb, leghatékonyabb és legjobban felszerelt katonai gerillaszervezete, amely 1964-1966 között jött létre, a Kolumbiai Kommunista Párt katonai szárnyaként. Becslések szerint a FARC 12-18 ezer tagot számlál, és Kolumbia területének 35-40%-a felett gyakorol ellenőrzést, leginkább a délkeleti őserdőkben és az Andok lábánál fekvő síkságokon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez