Az emberiség bölcsőjében szült egy nő

Az újdonsült kismama kiránduláson vett részt a dél-afrikai Sterkfontein barlangban, ahol 1997-ben egy majdnem tökéletes ősember-csontvázat találtak a kutatók, amit később Kis Lábnak (Little Foot) neveztek el.

A szülés hírtelen indult meg, a kismama egy gyönyörű kislánynak adott életét – mondta Pietr Rossouw, az ER24 mentőszolgálat szóvivője. A mentők már csak a szülés után érkeztek meg a barlanghoz. Az újszülöttet és az anyát egy gyors átvizsgálás után rögtön a Leratong Kórházba szállították, ahol elmondták, hogy a baba idő előtt jött, két hónappal. Szerencsére azonban mindketten jól vannak, hamarosan haza is engedik őket.

A Sterkfontein barlang és környéke egyébként Dél-Afrika egyik legérdekesebb helye, a kutatók szerint az emberiség valódi bölcsője. Korábban Kelet-Afrikát tekintették annak, de miután 1997-ben megtalálták Kis Láb majdnem tökéletes csontvázát, amelyről később kiderült, hogy idősebb (3,3 millió éves), mint az Etiópiában talált Lucy, a kutatók egy csoportja átértékelte korábbi nézeteit.

sssssssssssssss    sn-littlefootH

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez