Kitörlik a szankciókkal az oroszok

Miközben szankciós háborúját vívja a Nyugat és Moszkva, társadalmi szinten is reagálnak a helyzetre. Ezúttal omszki vállalkozók fejezték ki véleményüket: vécépapírra nyomtatták a büntetőintézkedések szövegét.

Így akarják támogatni az orosz kormány külpolitikáját, és hangsúlyozni, hogy nemcsak Oroszország vezetése, de állampolgárai is elutasítják a szankciókat – magyarázta a Nás otvét (a mi válaszunk) mozgalom egyik aktivistája, Kirill Koljászin az ngs55.ru omszki hírportálnak.

wcp1

A szankciós vécépapír ötlete rögtön azután megfogalmazódott Koljászinban, hogy tavaly az Európai Unió, az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália büntető intézkedéseket vezettek be Oroszországgal szemben az ukrán válság miatt. A tényleges megvalósítás azonban csak azután indult meg, hogy júniusban Brüsszel hat hónappal meghosszabbította a szankciók határidejét.

wcp2

Az aktivisták ezer gurigát rendeltek a büntető intézkedések angol nyelvű szövegével. A terméket az interneten lehet megvásárolni. Az amerikai és európai államfők képmásával díszített műanyag csomagolásban két tekercs van, az ára 990 rubel (körülbelül 5.000 forint).

Koljászin és csapata arról is gondoskodott, hogy a jelzés biztosan eljusson a címzetthez. Az Egyesült Államok, Németország és Nagy-Britannia oroszországi nagykövetségeinek is küldtek egy-egy szankciós vécépapírt.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez