Tizenöt perccel a kijelölt idő előtt fújták le az első eutanáziát Kolumbiában

Alig negyed órával a végrehajtása előtt az orvosok lefújták egy végső stádiumú arcrákban szenvedő férfi eutanáziáját. A szakértő szerint Julio César González állapota nem merítette ki a törvényi követelményeket.

Kolumbiában még tavaly áprilisban fogadta el a parlament az eutanázia alkalmazását engedélyező jogszabályt: a 79 éves González lett volna a kegyes halált választó első páciens az országban . A férfi és családja elfogadhatatlannak tartja az orvosok döntését – azt mondják, hogy González kérvényét alapos vizsgálat után fogadta el az egészségügyi minisztérium illetékes szerve. Ezt egyébként az eutanáziát felfüggesztő orvos sem tagadja.

A szokatlan betegségében öt éve szenvedő González az után választotta ezt a lehetőséget, hogy kezelőorvosai arról biztosították, az arcát megcsonkító kór gyógyíthatatlan.

“Hetek óta készültünk erre a napra. A család tagjai még sohasem voltak ilyen közel egymáshoz, mint ebben a nehéz pillanatban. Az, hogy 15 perccel előtte megtagadták az édesapám jogát ahhoz, hogy a saját sorsáról rendelkezzen, egyszerűen sokkolt minket.”

– mondta az EFE spanyol hírügynökségnek González fia.

Miután a férfi temetését lemondta, jogorvoslathoz folyamodott a család. Nézetei szerint González alkotmányos jogát sértette az orvosok eljárása.

Julio César González elkeseredett harcáról, és arról, hogy mit tett a testével a betegség, mi sem mond többet, mint az öt évvel ezelőtt még egészségesen mosolygó és mára kórtól megtört arcú férfiról készült képek.

columbia eutanasia2

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez