A pénteki merényletek miatt tilos drónokat röptetni szombaton Washingtonban

Biztonsági okokból megtiltották a drónok reptetését a hatóságok az amerikai szövetségi fővárosban, Washingtonban július negyedikén, az amerikai függetlenség napján.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a szövetségi főváros és környékének területe felett “dróntilalmi övezetet” hoznak létre.

A döntésről a franciaországi, tunéziai és kuvaiti merényletek után határoztak a hét végi ünneplés előtt, amely emberek ezreit vonzza a szövetségi fővárosba, hogy tűzijátékokkal és a szabadban rendezett programokkal szórakozzanak. A Washington környéki légtér sokkal jobban korlátozott, mint az ország bármely más területe. A 2001 szeptembere után született jogszabályok értelmében a főváros felett nemzeti védett légteret hoznak létre.

Ezzel egy időben Jeh Johnson belbiztonsági miniszter éberségre szólította fel az amerikaiakat.

Az amerikai titkosszolgálat kedden bejelentette, hogy éles fémtüskékkel látja el a Fehér Ház kerítését, miután egy év alatt behatolók kétszer is átmásztak rajta.

A közlemény szerint a kerítéstüske ideiglenes megoldás addig, amíg hosszú távú megoldás nem születik. A tüskéket szerdán kezdik el felszerelni, és a művelet legalább hat hétig tart majd.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez