Már a férfiak is borotválják a lábukat Ázsiában

Az északi féltekére megérkezett a jó idő, és mindenki egyre nyáriasabb ruhákat hord. A lenge ruhák, a rövidnadrág azonban megmutatják, mi van a felszín alatt.

Vannak olyanok, akik fokozottan önbecsülési problémákkal küzdenek ilyenkor, például a testsúlyuk miatt, vagy a túl sápadt bőr, esetleg a szőr okán. Egyes férfiak Japánban újabban úgy gondolják, hogy a túlzott lábszőr eléggé kínos látvány, ezért divat, hogy rövidnadrág hordása esetén rövidebbre nyírják a lábszőrüket egy kifejezetten erre a célra gyártott férfi lábborotvával.

Bár a lábak szőrtelenítése ott is inkább a lányok körében volt divat, az úgynevezett Leg-Trimmer megjelenése után egyre több férfi kezdte el használni az eszközt, és az előtte-utána képeket megosztani az interneten. Ebből egyfajta divathullám lett Japánban, ami nemrégiben elért Dél-Koreába is.

p5310014

Miközben úgy tűnik, hogy a Leg-Trimmer normális borotva, valójában nem borotválja le teljesen a lábat, csupán nagyon rövidre nyírja rajta a szőrt. Vagyis Japánban a nagyon szőrös és teljesen szőrtelen férfiláb is ciki. Arany középút, ahogy a buddhizmus mondja.

A termék nemrégiben jelent meg Dél-Koreában a drogériákban, és ott is elkezdték használni a férfiak. Akik tapasztalataikat és véleményüket már meg is osztották az interneten.

„Hű! Hogy lehet, hogy tökéletesen a megfelelő hosszra nyírja?”

„A barátom megvette Japánban, és azt mondja jól működik.”

„Én kipróbáltam, de nem olyan volt, mint vártam.”

„Elmentem egy drogériába tegnap a kisöcsémmel, és az üzletben azt mondták, az egész országban elfogyott.” (zokogás)

„Szeretnék venni ilyet a pasimnak. De lehet, hogy én fogom használni a karomon.”

„Ez csak férfiaknak van? Én is használni akarom, mert nagyon szőrös vagyok.”

smoooth-ya-got-the-moooove1

Az biztos, hogy a felhasználókat és azokat, akik hallottak róla, megosztja a dolog, de nehéz igazából megmagyarázni, hogy mi lehet ennek a hátterében. Japán esetében egy-egy trend olykor vírusként terjed tovább, akármilyen furcsa is. Ha egyszer valaki kipróbál valamit, és az népszerű lesz az interneten, akkor mások is ki fogják próbálni, és kész is a divathullám. Jelen esetben sem lehet igazán tudni, miért, de a rövid szőr már divat a férfiak esetében Japánban. És immár Dél-Koreában is.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez