Bemutatták a 2016-os brazil olimpia lángját

Carlos Nuzman, a Brazil Olimpiai Játékokm elnöke bemutatta a fáklyát, amellyel . májusában elindulnak a sportolók Brasilia városából és az ország 300 városát érintve éskeznek majd meg rióba, a megnyitóra.

 

A lángot 12 ezer futó viszi majd és a szervezők szerint   egyesíti “a mozgást, az innovációt és a brazíliai életérzést.” A várhatóan 100 napig tartó  futás  során a  fáklya   20 ezer kilométert tesz meg   a szárazföldön, 16 ezret pedig a levegőben.

Az ünnepélyes leleplezésen – amelyen részt vett Dilma Rousseff brazil elnök is – a szervezők azt mondták, a fáklya kialakítását az ország természeti adottságai, valamint a brazil emberek “harmonikus sokszínűsége és energiája” ihlette.

A fáklya újrahasznosított alumíniumból készült szaténkikészítéssel, több elemből áll, amelyek függőlegesen kihúzhatóak. A különböző részek a brazil életérzéshez szükséges természeti elemeket – a nemzeti zászlóban zöld, sárga, kék és fehér színnel jelképezett homokos tengerpartot, az óceánt, a hegyeket, az égboltot és a napot – hivatottak megjeleníteni.

Az olimpiai eszme lényegi elemeire, a kiválóságra, a barátságra és a tiszteletre a szervezőbizottság szerint a fáklyán végigfutó háromszögek utalnak.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez