A LATIMO üdvözlete a kolumbiai nemzeti ünnepre

Július 20-án, Kolumbia nemzeti ünnepének napján Balogh Sándor LATIMO elnök, illetve a vezetőség tagjai, a tagság nevében levélben üdvözölték Kolumbia bécsi székhelyű nagykövetét, Jaime Alberto Cabal Sanclamente-t.

1810. július 20-án Kolumbia kikiáltotta függetlenségét a gyarmattartó Spanyolországtól. A hódítás és gyarmatosítás kezdetétől számos lázadás volt a spanyol uralom ellen, végül St. Dominque, azaz a mai Haiti1804-es függetlenné válását követően, és mindenek előtt Simon Bolivar történelmi szerepének köszönhetően a függetlenségi harc 1819-ben ért véget, amikor Új-Granada alkirályságból Nagy-Kolumbia szövetségi állam lett, amelynek eredetileg része volt a modern kori Ecuador, Venezuela és Panama is. A Magyar Latin-amerikai Egyesület az alábbi levélben köszöntötte Kolumbia bécsi székhelyű nagykövetét a nemzeti ünnep alkalmából:

JAIME ALBERTO CABAL SANCLEMENTE
Embajador de Colombia

VIENA

Excelencia, 20 de julio de 2015

Por ocasión de la celebración del nuevo Aniversario de la Independencia de Colombia, el Directorio de LATIMO, en nombre de todos sus miembros, le hace llegar sus más cálidas a sinceras felicitaciones y los mejores deseos a Usted, a todos los colombianos en Hungría y al pueblo amigo de su país.

Al celebrarse este día especial, nuestra organización constata con suma satisfacción que estamos viviendo momentos en que las relaciones entre nuestras dos naciones son excelentes y están abiertas a una amplia gama de posibilidades en el futuro.

LATIMO siempre seguirá con la mejor disposición para colaborar en todo lo que esté a su alcance por lograr que los tradicionales lazos de amistad y cooperación entre nuestros pueblos sean aún más fortalecidos.

Felices fiestas patrias!

Sándor Balogh – Presidente

Tamas Toth Secretario General

Zsuzsa Kaszab – Miembro del Directorio

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez