Segítsen Ön is a bamakói sérült gyermekeknek!

A Magyar Afrika Társaság 2013 óta működő, bamakói sérült gyermekeket segítő programjában jelenleg több, halmozottan rászoruló gyermeknek nincs támogatója. Ön is csatlakozhat a programhoz, hogy a gyermekek esélyt kaphassanak egy szebb életre.

A sérült gyermekek megsegítésére létrehozott AEDMP egyesület egy brit, sérült gyermekeket segítő humanitárius alapítvány, az  ADD (Action on Disability and Development) néhány évvel ezelőtt megkezdett munkáját vette át. Amikor az ADD bezárta mali irodáját, egy jó lelkű bamakói házaspár, Koné és Oumou úgy határozott, nem hagyja magára azt a több tucat családot, amelyeket az ADD addig támogatott. Ezek a családok semmilyen szakmai, szervezett segítséget, tanácsot nem kapnak sérült gyermekeik nevelésére.

Az egyesületben főleg nők dolgoznak, akik harminc, 5 és 18 év közötti, (látás-, hallás, fizikai illetve értelmi) fogyatékkal élő gyermeket támogatnak. Azok a speciális intézmények, amelyek be tudnák fogadni ezeket a gyermekeket, nagyon messze vannak a gyermekek lakóhelyétől, és családjaiknak nincs módjuk az utazási költségeket kifizetni. Ezek a sérült gyermekek így legtöbbször otthon maradnak, mindenféle speciális segítség, fejlesztés nélkül. Az egyesületre és tevékenységére Keresztes Éva hívta fel a Magyar Afrika Társaság figyelmét. Bamakói útja során ismerte és szerette meg őket. Évával közösen a Magyar Afrika Társaság gyermektámogatási programot indít a sérült gyermekek megsegítésére. Csatlakozzon Ön is!

A támogatás menetéről, a program célkitűzéseiről itt olvashat, a segítségre váró gyermekek profilját pedig itt nézheti meg.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez