Szörfözőt harapott meg egy cápa Réunion szigeténél

Cápa harapta meg szerdán egy szörföző karját a Franciaországhoz tartozó dél-indiai-óceáni Réunion szigeténél.

A negyvenes éveiben járó férfi karjából nagy darabot harapott ki a cápa – mondták el szemtanúk. A kart elkötötték, és a szörfözőt a mentők gondjára bízták.

Az áldozat gyakorlott szörföző, a támadás “nagyon jó időjárási körülmények között” történt Saint-Leu-ben – közölték a helyi vízi mentők.

Az év eleje óta már négy cápatámadásról érkezett hír a szigetről. Februárban egy 22 éves lányt mart halálra egy tigriscápa Étang-Saléban. Áprilisban egy 13 éves ifjú szörftehetség halálát okozta egy cápa a Les Brisants-i strandon. Júniusban egy 47 éves férfit ért támadás Le Port-ban. Ő túlélte a támadást, de a ragadozó súlyosan megsebesítette a karján.

2011 óta a tegnapi a 18. cápatámadás. Hét eset halállal végződött. 2013 júliusa óta tilos a fürdés és a vízi sportok űzése a lagúnákon és a felügyelet alatti területeken kívül. A saint-leui strand nem szerepel az engedélyezett területek között.

A francia kormány áprilisban engedélyezte a tigriscápa és a bikacápa halászatát a réunioni tengeri természetvédelmi területen, hogy csökkentse a cápatámadások veszélyét a szigeten.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez