Amikor 350 ezer ember a vonaton ragad

Japán mondhatni a tökéletes vonatközlekedés világa. A vonatok gyorsak, hálálpontosak, és még autóval sem olyan praktikus a közlekedés, mint vonattal. A vonatok maximum földrengés esetén állnak meg, de akkor a vonattársaság igazolást ad késésünkről. Hát nem jó fejek? De mi van akkor, ha mégis baj történik?

Képzelje el, hogy elindul haza a munkából este 7 órakor, miután 12 órát ott töltött. Már csak arra vágyik, hogy hazaérjen, egyen egy jó vacsorát, pihenjen, és aludjon egy jó nagyot. De aztán BUMM! A vonat megáll, a villany kialszik. Itt ragadt, és nem mehet haza egy jó darabig. Ez történt augusztus 4-én sok utassal Tokióban, Jokohamában. Egy incidens miatt leállt egy teljes vonalszakasz, több mint 350 ezer hazafelé ingázó emberrel.

Mi okozta mindezt? A válasz: egy középiskolás diák és barátja táskája. Legalábbis eddig úgy tűnik.

Augusztus 4-én, körülbelül 19:15-kor a japán Keihin-Tohoku és Negisi vasútvonal (ami Tokió és Jokohama között fut) leállt, a „felső vezetékek áramkimaradása miatt”. Ez azt jelentette, hogy a vonatokon a fények sem működtek, így az utasok sötétben ültek. Csak a külső fények szűrődtek be. Íme néhány twitter kép:

sdfsdfsdfws

fsgdrgdfgf

És így nézett ki a tömeg az állomásokon. Senki nem tudott menni sehova.

train-stop-top

Tovább rontott a helyzeten, hogy a szintén ezzel a vonallal elérhető Minato Mirai területén épp ekkor zajlott egy gigantikus tűzijáték, amire szintén sokan igyekeztek. A robbanások és a vonat leállása miatt sokan a legrosszabbra gondoltak. Támadás, bombázás történt? Támadnak a terroristák?- gondolták.

Szerencsére nem erről volt szó. Miközben a probléma okát kutatták, egy Twitter bejegyzés, amit egy középiskolás lány tett ki, azt sugallta: a tettes egy középiskolás fiú. Sajnos nem tudjuk megmutatni ezt a bejegyzést, mert egyrészt már letörölték, hiszen a lány még kiskorú, illetve nem akarták, hogy nyilvánosságra kerüljön a lány neve.

fwferwergb3433

Egy japán internetes híroldal viszont megtalálta a bejegyzéseket. Íme:

Egy középiskolás lány írja:

„XY (a fiú neve) hihetetlenül őrült. Fogta a táskámat és felhajította az elektromos vezetékekre. Az ott ragadt, szikrázott, és hirtelen minden kikapcsolt. lol”

Kicsivel később:

“Annyira ideges lettem. Azt hiszem, megölöm XY-t. Elnézést mindenkitől, akinek megállt a vonata e miatt. lol”

Erre későbbi válasz a fiútól:

“Én nem szándékosan csináltam. lol.”

A lány ezután tweetelt egy képet a rendkívül zsúfolt vasútállomásról, ezzel a felirattal:

“Ez az egész [fiú neve] hibája! Szeretném ha látná, hogy mit csinált.”

Természetesen a tweetek elég gyorsan terjedtek és a középiskolás lány és a fiú elég gyorsan szembe találták magukat a dühös internetezőkkel. Mielőtt törölte felhasználófiókját, a lány még írt pár hozzászólást.

“Igazából én és [fiú neve] nem csináltunk semmit. A tweet hazugság volt. Én nem tudom, hogy ki hitte, hogy igazi, de azt hiszem, bebizonyítottam az internet hatalmát.”

A fiú nem törölte a fiókját még, és azóta frissítése is:

“Jó sok követőm lett.”

“Remélem, nem csapnak ki a Nisihama Középiskolából. Nem szeretném, hogy ez megtörténjen.”

A vonatközlekedés egyébként egész éjjel állt. A vasúttársaság még mindig keresi az áramszünet pontos okát, és közben persze tisztában vannak az interneten terjengő hírekkel a középiskolásokról. Az egyetlen hivatalos nyilatkozat eddig:

„Nem zárhatjuk ki a lehetőségét annak, hogy valóban a táska okozta mindezt.”

Természetesen a japán internetezőknek is megvan a maga véleménye minderről. Itt egy pár hozzászólás:

„Haza kellett gyalogolnom aznap este. Nem tudok megbocsájtani nekik.”

„Wow. Azt hiszem vége az életüknek.”

„Ez igaz? Ha igaz, akkor drágán meg fognak fizetni ezért.”

„Akkora lesz a bírság, hogy soha életében nem tudja majd kifizetni a srác.”

„Alig várom, hogy elkapják.”

Egyelőre tehát nem tisztázott, hogy valóban fiatalok okozták e az áramszünetet, az viszont biztos, hogy nem kevés embernek okozott kellemetlenséget az incidens.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez