A LATIMO megemlékezett Uruguay nemzeti ünnepéről

A dél-amerikai mércével kis államnak tekinthető Uruguay 1825. augusztus 25-én nyerte el függetlenségét, megszüntetve azt az állapotot, hogy területét, azaz Rio de la Pata Keleti Tartományt, 1816-ban Brazíliához csatolták.

Uruguay Keleti Köztársaság nemzeti ünnepének alkalmából Balogh Sándor, a LATIMO Egyesület elnöke, illetve a vezetőség tagjai, a tagság nevében üdvözölték Juan José Mártony Schmidt-et, hazánk Uruguay-i, illetve Katona Sándor Rafaelt, Uruguay magyarországi tiszteletbeli konzulját.

E helyen is megemlítjük olvasóinknak, hogy a dél-amerikai országnak különleges magyar vonatkozása is van: himnuszának dallamát a magyar származású Francisco José Debali, azaz Debály József Ferenc szerezte 1845-ben.

Tisztelt Konzul Urak!

Az uruguayi függetlenség évfordulója alkalmából a LATIMO egyesülete üdvözletét és őszinte jókívánságait küldi Önöknek, az uruguayi népnek, a Magyarországon található uruguayi állampolgároknak és valamennyi Uruguayban élő magyarnak.

Az e napról történő újabb megemlékezés kapcsán a LATIMO ismét biztosítani kívánja Önöket, továbbra is azért fog tevékenykedni, hogy az Uruguay és Magyarország, illetve a két nép között létező barátság és együttműködés tovább erősödjék.

Boldog Nemzeti Ünnepet!

Balogh Sándor – elnök

Tóth Tamás – főtitkár

Kaszab Zsuzsanna – vezetőségi tag

Estimados Señores Cónsules,

En el día nacional del de la república Oriental del Uruguay, el Directorio de LATIMO, en nombre de todos sus miembros, le hace llegar sus más cálidas a sinceras felicitaciones y los mejores deseos a Ustedes, al pueblo uruguayo, a los ciudadanos uruguayos en Hungría y a todos los húngaros que viven en Uruguay.

Al celebrarse nuevamente este día queremos asegurar, una vez más, que nuestra asociación seguirá trabajando para fortalecer los lazos de amistad y cooperación entre Uruguay y Hungría, y entre sus pueblos.

Felices fiestas patrias!

Sándor Balogh – Presidente

Tamás Tóth Secretario General

Zsuzsanna Kaszab – Miembro del Directorio”

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez