A vendégszeretet országáról, Szenegálról nyílt fotókiállítás Budakeszin

A Budakeszi Polgármesteri Hivatal augusztus 24.-én 18 órától, Mérnyei Emília Szenegál ma című fotókiállításának apropóján nem szokványos hangulatot öltött. A hivatal körfolyosóját afrikai témájú fotók, a levegőt nyugat-afrikai djembe dobok ritmusa, és afrikai hangulat töltötte meg

Nem csoda, hogy a változatos, meghökkentő, néha pedig humoros fotótárlatra szép számmal érkeztek érdeklődők, hiszen egy kevéssé ismert afrikai országot, Szenegált mutatták be az alkotások.A jó hangulatban telt megnyitón a köszöntőt a különböző kultúrák megismerésére nagyon nyitott dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia mondta. A kiállítást pedig  Szilasi Ildikó Afrika-szakértő, az Utazz Afrikába Utazási Iroda vezetője nyitotta meg. A megnyitót egy fergetegess afrikai dob- és táncshow követte, Abdoul Camara szenegáli táncművész előadásának keretében.
Mérnyei Emília az Utazz Afrikába Utazási Iroda kiscsoportos körutazásának keretében járt a nyugat-afrikai országban 2015 tavaszán. Az út során bőven akadt fotótéma, hiszen a turisztikai látványosságokon túlmenően, mint például a Dzsoudzs Madárrezervátum, különböző UNESCO Világörökségi helyszínek a Rózsaszín-tó vagy a Bandia Vadaspark, a magyar Afrika-szakértő vezette utazáson bepillantást nyerhetett helyi családok és falvak életében,részt vett a Száhel Fesztiválon a Lompoul Sivatagban, de szabadon fotózhatott birkózókat és szerzeteseket is. Sőt, még egy utcai esküvőn is dolgozhatott, ahol az első sorból dokumentálhatta a hagyományos rítus érdekes mozzanatait.
Nem mindennapi téma egyveleg tehát az, amit a fotók tükröznek, illetve magukban hordoznak. A tárlat szeptember 11.-ig látogatható a Budakeszi Polgármesteri Hivatalban (Budakeszi, Fő utca 179). A tárlat elektronikus formában az utazzafrikaba.hu honlapján, a következő linken is megtekinthető:
IMG_1114 IMG_1150 IMG_1154 IMG_1159 IMG_1173
(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez