“Mennyit ér a feleséged?” – ez lett volna az új Ashely Madison app

Bizonyára ismerős mostanra az Ashley Madison név. Ez az a weboldal, ahol házas felhasználók kereshettek maguknak szeretőt. Ez az a weboldal, amelyet feltörtek és a felhasználók adatait nyilvánosságra hozták. És ez az a weboldal, ahol feltehetőleg csak férfiak voltak, akik nem létező nőkkel cseteltek.

Elég egyértelmű, hogy ez a három tény már önmagában rossz fényt vet az oldalt kezelő Avid Life Media (ALM) nevű cégre, azonban mintha ez sem lett volna elég nekik. Egy újabb kiszivárogtatás során derült ki, hogy korábban egy applikációt terveztek, What’s Your Wife Worth – azaz Mennyit ér a feleséged? névvel. Az alkalmazás pedig pontosan arra készült, amit a neve is sugall: hogy a felhasználók eldöntsék egymás feleségéről, mennyit érnek a többihez képest.

Alapvetően két opcióval találkozhattunk volna, ha létrejön az app: vagy feltöltünk képeket, adatokat saját feleségünkről, vagy “licitálunk” más felhasználók feleségeire.

1 (1)

Bár végül nem készült el az alkalmazás, mert állítólag “végtelenül rosszul lett kidolgozva”, a cég vezérigazgatója, Noel Biderman többször is tetszését nyilvánította ki az ötlet iránt.

Egyébként az ő e-mailjeit szivárogtatta ki az Impact Team elnevezésű hackercsoport – összesen 197 ezer darabot. Azelőtt pedig 33 millió Ashley Madison felhasználói fiókot hoztak nyilvánosságra.

A cég 380 ezer dolláros jutalmat ajánl bármilyen információért, ami megkönnyíti a hackerek felkutatását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez