Mesteri álcázás (vagy átverés) a Legend poszterén

Mostanában került a mozikba a Legend című film, amely Nagy-Britannia talán két leghíresebb gengszterét, Ronnie és Reggie Kray-t mutatja be. A készítők a film plakátjánál sem spóroltak a mocskos eszközökkel.

A film kétszeres főszereplője Tom Hardy, aki az ikerpár mindkét tagját maga formálja meg. A filmelőzetes és az általános szóbeszéd alapján igazán érdekesnek tűnik a film, a The Guardian azonban komoly kritikákat fogalmazott meg. Benjamin Lee újságíró így írta le élményeit: „a film kiábrándítóan felületesen mutatja be a történelem egyik, egyébként végtelenül érdekes periódusát, így a vetítés végén igazán alulinformáltan távozunk, mintha csak éppen átfutottunk volna egy brosúrát a témáról.”

A film készítői azonban úgy döntöttek: nem fogják hagyni a nívós lapnak, hogy bemocskolja a hírüket. Ezért aztán egészen cselesen helyezték el a The Guardian kétcsillagos értékelését a filmplakáton.

Direkt benyomták az ikrek feje közé, mintha csak eltakarnák a maradék két csillagot, ahogyan az részben az MTV értékelésénél is megfigyelhető.

Lee is észrevette a turpisságot, Twitterén fel is szólalt ellene.

legend

“Eszméletlen módja annak, hogy a kétcsillagos értékelésemet úgy tüntessék fel, mintha nem utáltam volna a filmet.”

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez