Tragédia: Több mint 100-an meghaltak egy hatalmas robbanásban

Egy tartálykocsi robbant fel Dél-Szudánban, miközben többszáz szerencsétlen ember próbált hozzájutni értékes szállítmányához, az üzemanyaghoz.

A tartálykocsi Dél-Szudán olajipar központjából, Dzsubából indult útnak, Nyugat-Egyenlítő valamelyik körzetébe. A jármű azonban útközben lefordult az útról, majd elakadt. Azt nem tudni, hogy miért, de nincs kizárva, hogy egy akadályt vagy egy kátyút próbált kikerülni. Ezek után több százan rohamozták meg, hogy a tartályából kiszívják az értékes üzemanyagot, amiből hatalmas hiány van az országban azóta, hogy kitőrt a polgárháború. A robbanást vélhetően egy szikra okozhatta.

Nyugat-Egyenlítő helyi kormányának szóvivője arról számolt be, hogy a halálos áldozatok száma több mint száz, és legalább 50-en súlyosan megsérültek. A kommunikációs miniszter azt is hozzátette, hogy nincsenek olyan orvosi eszközeik, gyógyszereik és kötszereik, amivel a sérülteket el tudnák látni, ezért félő, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog.

Közben a központi vezetés szóvivője nem győzte hangsúlyozni, hogy a tragikus incidens csupán egy szörnyű baleset volt, és nincs köze az országban jelenleg dúló harcokhoz.

Dél-Szudán a világ egyik legszegényebb és legelmaradottabb országa, ahol alig járhatóak az utak, mert soha sem voltak karban tartva és rendesen lefektetve. A mostanihoz hasonló közúti balesetek ezért rendkívül gyakoriak az országban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez