Lezuhant egy Chengdu 7-es vadászgép Nigériában

A hivatalos közlemény szerint a vadászgép viharba keveredett, ezért zuhant le.

A kínai gyártmányú vadászgép Adamawa államban zuhant le, miközben bevetésről tért vissza. A szerencsétlenségben a gép pilótája is életét vesztette – közölte a nigériai légierő szóvivője. Az incidenst szemtanúk is megerősítették, azt mondták, hogy éppen vihar tombolt, amikor a vadászgép lezuhant. A pilótának egyébként sikerült még időben katapultálnia, de végül egy fának csapódott és meghalt – mondta Moses David földműves, aki a saját szemével látta a pilóta halálát.

Legutóbb augusztusban zuhant le a nigériai légierő egyik vadászgépe. Akkor egy házba csapódott be Kadunában. A balesetben 7-en haltak meg. 2014 novemberében egy helikoptert is elveszítettek a nigériaiak, amely a levegőben robbant fel. A helikopter háromfős személyzete is odaveszett. 2013 decemberében pedig a Boko Haram lőtt le két helikoptert és három vadászgépet Maiduguri közelében.

A nigériai kormány egyébként az idén adott le rendelést új helikopterek és vadászgépek beszerzésére. Az amerikaiak azonban megtagadták a helikopterek eladását, arra hivatkozva, hogy a nigériai kormányerők súlyos atrocitásokat követnek el a civil lakosság rovására a Boko Haram ellen indított offenzívában. A légierő egyébként több sebből vérzik, ugyanis nincs pénz és elegendő szakember, hogy a még repülni képes gépeket megfelelően karbantartsák.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez