Ez történik, ha leáll a vonat a tokiói csúcsforgalomban – őrület

Shinagawa állomás az egyik fő vasúti csomópontja Tokiónak, rajta keresztül minden nap többezer ember próbál eljutni a munkahelyére a külvárosokból. A pályaudvaron egy reggel azonban elromlott valami: nem tudták folyamatosan és hatékonyan kezelni az emberek megállíthatatlan be-és kiáramlását.

A japán fiatalok szerint ez volt a legdurvább jelenet, amit valaha is láttak. Valamilyen műszaki probléma miatt az állomáson ragadtak a vonatok, és ez a legnagyobb csúcsforgalomban végtelen tömegnyomort idézett elő. Japánban ilyenre ritkán van példa, hiszen a tömegközlekedés – ahogy sok minden – igen kiszámítható és pontos.

A szigtországban a reggeli csúcs 8 és 8:30 között van. A Shinagawa különösen nagy számú utast lát ebben az időben, hiszen több vasútvonal fut itt össze. Sokan tehát itt szállnak át másik vonalra, rengeteg az ingázó utas. Bár a tömegközlekedés megbízható Japánban, néha-néha azért történik baj. Péntek reggel 8:07-kor a japán vasúttársaság leállította a Yamanote vonalat, ami szintén ide fut be. A vonatleállás oka egy biztonsági vizsgálat volt, minek következtében rengetegen ragadtak itt. Hányan? Számolja meg.

ergrtgrtghrt htrjhzz

Az állomás minden egyes része, minden folyosó az utasok álló tengerévé változott. A szolgáltatás végül helyreállt, de a várakozó tömeg miatt később a vonatok is hasonlóan zsúfoltak lettek. Szerencsére azonban az ilyen esetek ritkák Japánban, arról nem is beszélve, hogy a vonattársaság kárpótolja a miatta későket, emiatt tehát senkit nem dorgálnak meg. A társaság igazolja, ha valóban késés történt. Persze ez nem vigasztalja az irdatlan tömeget.

rgrth wertgrgfg

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez