Nem is hinné: Google-adatbázisban pihen az Ön hangja is

Az már, gondolom, senkit sem lep meg, hogy a Google mindent eltárol, ami csak jogilag és fizikailag lehetséges. A kaliforniai óriáscég szereti megjegyezni, hogy merre jártunk, mit csináltunk, mire kerestünk rá, és ezzel tökéletesíti a személyre szabott reklámok pontosságát. Mint utóbb kiderült, mindezek mellett a hangunkról készült felvételek is adatbázisuk részeit alkotják.

Végtelenül egyszerű megtalálni múltbéli kereséseink és utasításaink hanganyagát, ezt pedig elsősorban a mostanában indított Google-oldalnak köszönhetjük, amely direkt arra készült, hogy a rólunk gyűjtött információt vissza tudjuk keresni.

Szerencsére a dolog teljesen privát, így csak mi tudunk hozzáférni a Google által eltárolt előzményekhez. Ha érdekli, mik vannak fent önről a neten, esetleg kitörölne azok közül néhányat, akkor a következő lépésekkel teheti ezt meg:

1, Keresse fel a history.google.com oldalt és jelentkezzen be Google-fiókjába

2, Az oldal bal felső sarkában kattintson a háromvonalas ikonra

3, Kattintson a „Hangtevékenység” gombra

4, Itt végigböngészheti korábbi tevékenységeit

5, Kitörölheti azokat, amelyekről szíve szerint inkább elfeledkezne

6, Ha egyáltalán nem akarja, hogy megtartsa a Google hangját, akkor kapcsolja ki a szolgáltatást

Nem egyértelmű, hogy miért is van szüksége a Google-nek a felhasználók hangjára, de feltehetőleg a különböző akcentusok és az emberi hang utánzásának fejlesztésére tárolják ezeket, bár a cég nem nyilatkozott még ezzel kapcsolatban.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez