Újabb elefántokat mérgeztek meg ciánnal

További 22 elefántot öltek meg ciánnal a zimbabwei Hwange Nemzeti Park területén – közölte a nemzeti parkokért és vadvilágért felelős helyi hatóság hétfőn.

A vadőrök hétfőn reggel találtak rá az újabb megmérgezett elefánttetemekre a park Sinamatella nevű területén. Októberben 62 elefántot mérgeztek meg vadorzók zimbabwei nemzeti parkokban. “Ismét ciánmérgezés. Gyanúnk szerint vadorzók követték el” – közölte Caroline Washaya-Moyo szóvivő az AP amerikai hírügynökséggel.

A hét végén a zimbabwei főváros nemzetközi repülőterén 173 kilogramm elefántcsontot foglaltak le, amelyet Szingapúrba akartak csempészni. Három zimbabwei és egy mali nemzetiségű csempészt letartóztattak – közölték az illetékesek.

Október első felében 40 elefánttal végeztek úgy a Matusadona és a Hwange Nemzeti Parkban, hogy l mérgezett naranccsal etették meg őket, vagy a sónyalogatókba rejtettek a ciánt. A zimbabwei bányászatban széles körben alkalmazzák a ciánt, ezért könnyű hozzáférni a halálos méreghez. 2013-ban több mint 200 elefántot mérgeztek meg a Hwange Nemzeti Parkban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez