Nem találják ki, mi akart lenni Ferenc pápa kisfiú korában

Nem pápa, de még csak nem is pap .

A titkot egy a holland fedél nélküliek által kiadott lapnak mondta el, akiknek  – ez is jellemző rá – elsőként ő adott interjút az egyházi méltóságok közül.  Mint mondta, először négy éves volt, amikor megkérdezték tőle, hogy mi lesz, ha nagy lesz, és magabiztosan azt válaszolta, hogy HENTES.

Ami persze nem meglepő, hiszen az ő kisfiúkorában Argentína, mint a világ egyik legnagyobb marhahús termelője igazán a hentesek paradicsoma volt, és igen menő lehetett a húsokkal dolgozni. A jelenlegi pápa, aki úgy tűnik, megújtja a katolikus egyházat, egyébként ha hentes nem is lett, de mindenképpen cirkalmas úton jutott el odáig, hogy pap, majd főpap legyen.

A ötgyermekes  olasz bevándorló családban ő volt a legidősebb fiú, így igyekeztek őt taníttatni. Először vegyésztechnikusi papírt szerzett, de érezte, hogy ennél azért többre hivatott. Novíciusként belépett a jezsuita rendbe, de a teológia mellett világi – irodalmi, filozófiai – tanulmányokat is folytatott hazájában és Chilében. Csak 1969-ben – 33 éves korában – szentelték pappá.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez