Románia is délre nyit

A román kormány tegnap nagykövetséget nyitott Ugandában. Ez a második román nagykövetség Kelet-Afrikában, 46 évvel a kenyai megnyitása után nyílt.

A hivatalos ünnepséget pénteken a Serena Hotel Kampalában tartották, ahol Patrick Ibembe kiemelte, hogy ezzel a kétoldalú, kölcsönös diplomáciai kapcsolatokat is erősíteni kívánják Románia és Uganda között. Nyilatkozata szerint különböző kereskedelmi és befektetési lehetőségek fejlesztésén, valamint a turizmus erősödésén lesz a hangsúly.

Fredrick Ruhindi főügyész Ugandát teljesen biztonságos országként jellemezte, ahova érdemes és hosszú távon jövedelmező lesz invesztálni, valamint nagyszerű uticélt jelent az utazni kívánó emberek számára.

Pataki Julia román nagykövet biztosította a jelenlévőket, hogy legfőbb céljuk a gazdasági kapcsolatok megerősítése a két ország között. Szeretnék előmozdítani a kereskedelmi és befektetési üzleteket, különös tekintettel a bányászat, a termék-előállítás, élelmiszer feldolgozás területén.

“Az új nagykövetségen az idegenforgalom fellendítésére, oktatási programok beindítására  koncentrálunk majd, beleértve az ösztöndíjakat, és az oktatási célú csereprogramokkal.”-tette hozzá

Pataki Julia sok közös vonást vél felfedezni a két ország kultúrájában, az idegenforgalomban, ami elősegíti a közös munkát.  Kimelte, hogy a kereskedelem fellendülése a jelen gazdasági körülmények között fontos eszközévé vált ahhoz, hogy az olyannyira szükséges növekedést és munkahelyteremtést az állami segítség nélkül is  be tudják indítani. A kereskedelem kapcsolja össze Európán az új globális központokkal, emellett a termelékenységi előnyök egyedülálló forrása. Az EU számára általánosan elterjedt nézethez képest sokkal több előnnyel jár a globalizáció, és kedvező pozícióban van ahhoz, hogy hasznára váljon a nemzetközi kereskedelem.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez