A Google Térképen is látható volt az eltűnt férfi

David Lee Niles még 2006-ban tűnt el és azóta semmilyen információ nem került elő róla. Amikor megtalálták az autóját és benne a holttestét, kiderült, hogy a Google Térkép szolgáltatáson végig látni lehetett a tó mélyén ragadt kocsit.

Az autót és benne a férfit egy ravatalozó birtokon található tóban találta meg egy arra járó karbantartó. Mikor kiderült, hogy a majdnem tíz éve eltűnt Niles autójával együtt a tó fenekén volt eddig, arra is fény derült, hogy mindez tisztán látható volt a Google Térkép szolgáltatásában.

Családja jól fogadta a hírt, elmondásuk szerint örülnek annak, hogy legalább a hosszú évek keresésének vége van és végre lezárhatják az egészet.

Nem ez az első ilyen eset, tavaly például egy férfi holttestéről fedeztek fel egy képet, akit megvertek, majd lelőttek egy kaliforniai vonatsín mellett.

Ilyenkor felmerül a kérdés, miszerint jó ötlet-e ilyen mértékben feladni a magánélethez való jogunkat. Jon Rafman egyik munkája például ezzel a kérdéskörrel foglalkozott, melyben a legfurcsább Google Térkép fotókat gyűjtötte össze.

Fotó: Google Térkép

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez